halve finale LK

28/02/2015
Horn

Op zaterdag 28 maart werd in Horn de halve finale van het Limburgs kampioenschap geturnd. Namens RKSV Linne namen deel: Fabienne Hermans, Sarah Jansen, Imke Meeuvissen, Sylvana Smeets en Femke Muermans. Zij gingen proberen een plekje bij de eerste 10 turnsters te krijgen, om zich zo te plaatsen voor het LK in maart.

Fabienne begon in wedstrijd 2 in de categorie senior op het toestel sprong. Hier maakte ze twee keer een 'half in-half uit' die ze naar behoren uitvoerde. Prima Fabienne!Op het tweede toestel brug maakte Fabienne wat kleine foutjes. Hier liet ze dus wat punten liggen, maar moest haar sterkste toestel de vloer nog komen. Op balk turnde Fabienne een mooie oefening, met een keurige handstand die ze twee seconden vasthield. Een plek bij de eerste 10 lag in het vooruitzicht, want nu kwam haar beste toestel vloer. Met een mooie score van 11.400 turnde Fabienne hier de beste vloerscore van haar wedstrijd. Ruimschoots plaatst Fabienne zich voor het LK, zij werd 7e! Proficiat meid en veel succes!

De pupillen Femke, Imke, Sylvana en Sarah turnden in wedstrijd 3. Voor de laatste 3 meisjes pas hun tweede turnwedstrijd ooit, dus het was weer spannend. We begonnen op brug, waar alle 4 de turnsters mooie oefeningen turnden, en waar vooral opviel dat Sarah hoog scoorde ondanks dat ze vandaag grieperig was. Sylvana turnde een mooie zolendraai en Femke een salto afsprong! Op naar de balk: een spannend toestel; want blijf maar eens staan op de 10 cm brede balk waarop je ook nog radslagen, handstanden en sprongen turnt. Ondanks wat wiebels hadden de meiden de zenuwen aardig onder controle en werd er redelijk gescoord. Imke viel op door haar strakke en nette oefening, wat haar een mooi balkcijfer opleverde. Op vloer turnden de meiden alle 4 een strakke oefening op muziek. Ze bleven mooi strak en turnden met uitstraling. Alle onderdelen lukten en 4 mooie scores waren de beloning. Femke turnde zelfs voor het eerst een dubbele flikflak, erg knap omdat ze een aantal maanden geleden nog in het gips zat met een gebroken arm. Op naar het laatste toestel, en tevens lievelingstoestel van Sylvana: de sprong. Sylvana is van het type 'power in the house' en liet dat ook vandaag weer duidelijk zien! Zij turnde een mooie overslag en een huizenhoge streksalto, wat haar het derde sprongcijfer opleverde. Ook de andere 3 turnsters lieten goede sprongen zien waarna het wachten op de uitslag kon beginnen. Sylvana mocht na een goede meerkamp het podium betreden! Zij werd knap 3e! Proficiat meid :-) Imke werd 6e, Sarah 13e en Femke 17e.

Goed geturnd meiden! Imke, Sylvana en Fabienne voegen zich bij heet LK team van RKSV Linne. Davine, Zoë, Zoë, Femke, Fabienne, Imke en Sylvana: Veel succes op het LK!