Jazz en Streetdance

Kun je niet stil blijven zitten als je muziek hoort? Dan is jazz/straatdance iets voor jou. Het is een leuke sport waarbij je al je spieren gebruikt.In de les wordt gedanst op allerlei soorten muziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Jazzdance en Streetdance zijn teamsporten, waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Dansen doe je samen, in een groep. Met elkaar werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Het accent ligt op plezier in bewegen.

Jazzdance is een vrije manier van dansen die gebaseerd is op populaire muziek. Het verhaal van de muziek wordt uitgebeeld in de dans. Je kunt al komen jazzdansen vanaf schoolgroep 1 (leeftijd 4 jr). Er zijn meerdere jazz-groepen, die zijn ingedeeld in leeftijd.

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen, die niet zo zeer zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar meer op straat en middelbare scholen. Ook zie je streetdance vaak in videoclips. Streetdance is een mix van jazz,funk en hip-hop. Streetdance is een stoere teamsport voor jongens en meisjes.

Peuterdance wordt gegeven in Maasbracht en in Herten, dit is voor de leeftijd van 2 t/m 3 jaar.

Regelmatig wordt door de dansgroepen van jazz en street een optreden verzorgd, bijvoorbeeld op een demogyada of bij andere gelegenheden. Aan het eind van elk seizoen sluiten we af met een open dag.

Kom gerust een keer kijken of meedoen. Kijk voor de tijden in het trainingsschema. Daar staan ook de telefoonummers van de contactpersonen.

Leden login

Agenda

z m d w d v z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31