Linse turnsters succesvol op LK turnen: Bente wint zilver!

Afgelopen weekend werd in Meerssen de finale van het Limburgs kampioenschap turnen gehouden. In diverse categorieën streden de beste 10 turnsters om de titel Limburgs kampioen.

Van RKSV Linne namen 4 turnsters deel: Imke Mevissen, Zoë van Asten, Lonne Jacobs en Bente van Bommel.

Bente en Lonne turnen dit jaar voor het eerst wedstrijden en lieten een goede vooruitgang zien. Beiden maakten ze een arabier flikflak op de vloer, en waren foutloos op de balk. Bente behaalde op de 10 cm brede balk het hoogste punt in de wedstrijd, wel 14 punten! Dat leverde haar de zilveren medaille op. Lonne, die pas 7 maanden bij de selectie turnt, deed het zeker ook niet onverdienstelijk en werd vijfde.

Zoë turnde deze wedstrijd een nieuw onderdeel op balk: het boogje achterover. Helaas moest ze in haar balkoefening 2 vallen incasseren maar verder turnde ze een nette wedstrijd: zij werd zevende van Limburg.

Imke turnde een goede wedstrijd, zonder grote fouten (en met een mooie salto op vloer)en werd keurig zesde.

RKSV Linne mag terugkijken op een succesvol wedstrijdseizoen. Proficiat meiden.