LK medailles voor RKSV Linne!

28/03/2015
Panningen

De turnsters van RKSV LINNE zijn er afgelopen weekend in geslaagd om tweemaal zilver en eenmaal brons te behalen op het LK turnen.  Middels diverse voorrondes hadden 6 turnsters zich geplaatst voor de Limburgse eindstrijd: een knappe prestatie op zich want dan behoor je al bij de beste 10 turnsters van Limburg in jouw categorie.  Op zaterdag waren Fabienne Hermans (senior), Sylvana Smeets en Imke Meeuwissen (pupillen) aan de beurt. Fabienne turnde een sterke wedstrijd en stond na haar 2 beste toestellen sprong en vloer op de eerste plaats. Helaas was de concurrentie net iets sterker op brug en balk en werd Fabienne uiteindelijk 5e.  Imke en Sylvana turnden in hun eerste wedstrijdjaar een spannende wedstrijd. Imke scoorde veel punten op de brug en viel verder op door haar nette en strakke afwerking. Sylvana gooide hoge ogen op haar favoriete toestel de sprong en turnde voor het eerst een salto van brug. Tot het laatste toestel bleef het heel spannend en lagen alle deelneemsters dicht bij elkaar. Uiteindelijk kleurde het podium tweemaal Linne-roze: Imke won het zilver en Sylvana het brons! Hartstikke verdiend na een seizoen hard werken, gefeliciteerd meiden!

Op zondag turnden de instappers Zoë Zanders, Davine Linke en pupil Zoë van Asten.  Zoë Z en Davine turnen in een pittige categorie met veel goede turnsters. Hier en daar werden wat foutjes gemaakt maar lieten de meiden ook heel mooi turnen zien. Tevreden mogen ze terugkijken op een 10e plek voor Zoë en een 7e voor Davine.  Zoë van Asten turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten. Op het laatste toestel toonde ze haar kwaliteit door een dijk van een balkoefening neer te zetten. Hiermee behaalde ze het hoogste cijfer van de wedstrijd en steeg ze flink in het klassement. Zelfs zoveel dat ze het podium mocht betreden: supertrots was Zoë ( en haar trainsters) op haar zilveren medaille!  Proficiat turnsters met jullie LK resultaten!