Tweede plaatsingswedstrijd N2, N3, D1 en 3e divisie

Zierikzee
24/01/2015
Brunssum

Verdeeld over 2 weekenden turnen de turnsters van RKSV Linne hun tweede plaatsingswedstrijd.

Op zaterdagochtend 17 januari vertrokken Davine Linke, Zoe Zanders en Gina Meeuwissen voor dag en dauw naar Zierikzee. Hier mochten ze hun tweede voorwedstrijd turnen.

De meiden begonnen op de sprong. Hier werd door Davine en Zoe redelijk gescoord en Gina toonde al veel minder angst dan de vorige keer. Op brug turnden de meiden goede oefeningen, maar moest Davine helaas een val incasseren.
Maar gelukkig zette ze dat keurig recht op balk. Met een supergoede oefening behaalde Davine hier het op een na hoogste cijfer in de wedstrijd! Ook Zoe liet zien haar zenuwen goed te kunnen bedwingen op het juiste moment: zij turnde een nette oefening. Gina moest helaas de balk 1 keer verlaten, maar werkt in de trainingen hard om de volgende keer een radslag te turnen.
Het slottoestel was de vloer: Davine turnde een mooie arabier dubbel flikflak en Gina liet net als op de vorige wedstrijd keurige boogjes zien. Zoe was op de trainingen de flikflak even kwijt maar turnde in de wedstrijd een mooie oefening met flikflak!
Uiteindelijk werd Zoe 7e, Davine 8e en Gina 10e.

Met deze mooie resultaten plaatsen alle 3 de turnsters zich voor de kwartfinale van het NK, en mogen Davine en Zoe deelnemen aan het LK. Gefeliciteerd!

Zaterdag 24 januari was het de beurt aan Zoe van Asten (pupil 1 N3) en Marlein Heunen (junior 3e divisie). In de vroege ochtend trokken zij door de sneeuw naar Brunssum.

Zoe startte op balk, waar ze helaas 3 x vanaf viel. Jammer, want voor de rest zag haar oefening er keurig uit.
Marlein begon op sprong, waar ze vanwege haar blessure 2 basissprongen turnde en hier een prima score mee behaalde.
Het tweede toestel was vloer voor Zoe en brug voor Marlein. Zoe turnde een mooie oefening zonder foutjes, en liet zien hier met de top 5 mee te kunnen. Marlein turnde alle eisen en behaalde een gemiddelde score.

Op naar de sprong voor Zoe en balk voor Marlein. Helaas kwam Zoe niet goed uit bij haar eerste sprong en maakte ze een hurksprong i.p.v. een overslag; hierdoor zakte ze in het klassement. Gelukkig herpakte ze zich wel met de tweede sprong en voerde deze fraai uit.
Marlein turnde een keurige balkoefening, zonder val en met boogje radslag.

Op naar het laatste toestel: brug voor Zoe en vloe voor Marlein.
Zoe nam revanch voor de sprong en liet een goede brugoefening zien. Haar zwaaien zijn in de goede houding en bieden perspectief voor een reus. Marlein turnde een goede vloeroefening. Haar flikflak salto en arabier streksalto zagen er keurig uit en hiermee sloot ze haar wedstrijd goed af.
Zoe werd 13e en Marlein 11e. Goed gedaan meiden!

Op zondag mocht ook Kiara de Vries naar Brunssum afreizen, hier turnde zij haar allereerste wedstrijd in de categorie jeugd 1 D1.
Op sprong turnde ze twee keer een mooie overslag en scoorde hier gemiddeld. Ietwat zenuwachtig begon ze aan brug. Tijdens het inturnen verliepen de zwaaien nog niet naar wens, maar gelukkig ging dit in de wedstrijd wel goed.

Op de balk was Kiara helaas erg zenuwachtig en turnde ze een aantal foutjes. Hierdoor zakte ze in het klassement.
Maar gelukkig herpakte ze zich goed op de vloer: hier turnde ze een prachtige oefening met veel uitstraling en behaalde met een monsterscore van 14.100 de eerste score op dit toestel. Hartstikke knap Kiara.
Kiara werd 23e en plaatste zich helaas niet voor de volgende ronde.