Verslag eerste plaatsingswedstrijden: 13/14 december in Venray en Breda

Breda
14/12/2014
Breda

In het weekend van 13 en 14 december vonden de eerste Plaatsingswedstrijden van dit turnseizoen plaats.

Voor Rksv Linne een dubbel weekend: Fabienne, Marlein en Zoe van Asten mochten in Venray turnen.
En Femke, Davine, Gina en Zoe Zanders in Breda.

Zaterdagochtend heel vroeg reisde Femke af naar Breda voor haar eerste wedstrijd in de categorie pupil 1 nationaal 2.
Ze begon op sprong waar ze een prima start maakte. Vooral haar yourchenko zag er fraai uit. Op brug liet ze zien over de nodige spierballen te beschikken en turnde een prima oefening met 3 reuzenzwaaien. Op naar de balk. Een nieuwe, moeilijke oefening waarbij Femke helaas bij de radslag van de balk moest.
Op vloer turnde ze ook een nieuwe oefening op een nieuw vloermuziekje en hierin maakte ze een flikflak salto.
Femke werd na 4 toestellen uiteindelijk 28e, en 6e van Limburg. Goed gedaan Femke!

Tegelijkertijd turnde Fabienne zaterdagochtend in Venray. Eigenlijk zou Marlein ook meeturnen, maar zij blesseerde zich jammergenoeg 2 weken voor de wedstrijd. Beterschap Marlein!
Fabienne (seniorturnster) begon op de vloer waar ze met een goede oefening op een nieuwe choreografie een wat lagere beoordeling kregen dan we gewend zijn. Gelukkig herpakte ze zich op de sprong met een goede half in half uit en solide overslag. Op de brug turnde ze een oefening met kip en op balk moest ze helaas 1 x de 10 cm smalle balk verlaten met de losse rol. Al met al een goed begin van dit wedstrijdseizoen voor Fabienne. Ze turnde zich naar een 12e plek en is daarmee geplaatst voor de halve finale. Proficiat!

Zondagochtend turnden onze instappers Gina, Zoe Zanders en Davine hun allereerste wedstrijd in Breda. Ze hadden er zin in, aan het gegiechel bij het inturnen te horen
We begonnen op het zenuwtoestel balk waar Davine en Gina helaas vielen met de loopsprong en Zoe gelukkig bleef staan. De oefeningen zagen er verder netjes uit en de meiden behaalden prima cijfers.
Op naar de vloer. Davine begon en liet een keurige oefening zien met een hele mooie uitstraling. Gina's boogjes waren erg fraai en ze turnde zomaar een dubbele flikflak. Hartstikke knap!
Zoë liet zien een echte wedstrijdturnster te zijn, want wanneer het erop aan komt, lukt alles en turnde ze een mooie oefening.
Halverwege, op naar de sprong. Voor Gina was het 'erop of erover'..., zou het haar lukken om zonder hulp de overslag over de Pegasus te turnen? Tijdens het inturnen lukte dit niet maar gelukkig liet ze het tijdens de wedstrijd gewoon zien! Hartstikke knap Gina!
Davine en Zoe maakten beide een mooie overslag en yourchenko Arabier.
Het laatste toestel de rekstok was voor de meiden het minst spannend; je zit toch vast in de bandjes en mag lekker zwaaien. Alledrie turnden ze hier naar behoren en konden terugkijken op een goede en leuke eerste wedstrijd.
Gina werd 12e, Zoe 10e en Davine mocht naar het podium! Zij werd 3e! Heel knap Davine voor je eerste wedstrijd! Gefeliciteerd meiden!

Onze andere Zoe, Zoe van Asten, turnde tegelijkertijd in Venray haar allereerste turnwedstrijd in de categorie pupil 1 N3. Ze was wat zenuwachtig maar liet zien dat ze een goede turnster is met een mooie uitstraling!
Ze begon op brug waar ze een nette oefening turnde. Aandachtspuntje was nog de buikdraai die wat strakker kon.
Op de balk moest ze er helaas 1 x vanaf met de radslag, maar verder turnde ze een nette oefening.
Op vloer turnde ze voor het eerst een Arabier flikflak en lukten ook beide boogjes. Trainster Robin was heel tevreden
Op de sprong maakte ze een goede overslag en Arabier.
Zoë turnde zich in een sterk deelnemersveld naar een mooie 10e plek. Goed gedaan Zoe!